"Ось джерело, облаштуй його, криницю зроби - і воно вдарить на повну силу.

Зроби витоку і купальню восьмигранну, щоб праворуч люди входили, а ліворуч виходили. Ми будемо прибувати сюди до купальні, як люди купатимуться."

Свята Трійця

Будьмо пильними! Свята Православна Церква застерігає

У християнському світі є дуже багато церков. Проте лише одна з них відповідає справжньому опису церкви Божої. Але як її визначити серед інших течій?

Найперше потрібно сказати, що такі слова перед назвами сект як "вселенська", "євангельська", "християнська" ще не означають, що то є істинна церква, яка веде до спасіння душі. Євангеліст Матвій вказує на це у Євангелії словами Ісуса Христа: "Не кожен, хто говорить Мені: Господи! Господи! – увійде в Царство Небесне, а той, хто виконує волю Отця Мого Небесного. Багато хто скаже мені того дня: Господи! Господи! Чи не Твоїм ім'ям ми пророкували, і чи не Твоїм ім'ям бісів виганяли, і чи не Твоїм ім'ям багато чудес творили? І тоді скажу їм: Я ніколи не знав вас, відійдіть від Мене, хто чинить беззаконня” (Мф. 7: 21-23).

Кількість прихожан також не є показником істинності церкви. Наприклад, до Ноєвого Ковчегу увійшло лише 8 чоловік, і Господь урятував лише їх, хоча можливість спасіння була дана кожному.

Отже, найкращим мірилом істинності християнської церкви є Святе Письмо. Відкриваючи Біблію і порівнюючи її з віровченням, яке проповідує Церква, ми можемо безпомилково визначити правдиву Церкву Божу. У Святому Письмі сказано, що християни вірять у Святу Трійцю – Бога Отця, Бога Сина, Бога Святого Духа. І якщо котрась із церков не дотримується цієї догми або ставить її під сумнів, то вона не є істинною церквою, а є від лукавого.

Християни дотримуються десять заповідей Божих, тому якщо хоч одну з них заперечують – це не істинна церква.

Господь Ісус Христос установив сім особливих священнодій - таїнств, через які подається безпосередньо кожному віруючому благодать Божа. Семеричне число таїнств утверджується у Священному Писанні і є догматом християнської віри. І лише Православ'я надає всі сім таїнств: хрещення, миропомазання, покаяння, причастя Тіла і Крові Господніх, священство, шлюб, єлеосвячення. Всі ці таїнства охоплюють усе життя християнина, надаючи все необхідне у духовному житті.

В істинній церкві Христос є Главою, і в ній священнослужителі отримують благодать здійснювати таїнства. Тому гріхи сповідують саме Господу, а не пастирю. Істинно християнська церква чекає Другого пришестя Христа у Славі і готує до нього вірян.

Як бачимо, у Святому Письмі є істина, але секти небезпечні тим, що можуть 99% відповідати істинній церкві, а 1% завести людей на манівці. Тому потрібно бути пильними, і пам’ятати, що всі догмати істинної християнської церкви є лише у Православ’ї.

Що робити, якщо проповідники завітали до вашого дому? Найліпше буде не спілкуватися і не забруднювати свою душу чужими домислами, навіяними лукавим. Тому що Православ'я проповідують, не ходячи по домівках і переконуючи інших у тому, що вони нічого не знають, а працею свого життя в ділах віри, любові і милосердя, навчаючись у храмах і у недільних школах.